Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Militæret Video Stalinisternes udlægning

Russernes forklaring på Katyn

Stalinistisk propaganda

Mindemedalje for Katyn massakren
Det forekommer os at være ret ejendommelige Meddelelser at bringe i et dansk illegalt Blad.
Russiske og tyske filmoptagelse fra katyn kort efter massakren.
Tyskerne har besluttet at optage en Film af Livet i Ghettoen. Tidlig nu til Morgen satte de et kraftigt Filmsapparat op foran Chlodnagade 20 og tog Billeder af Gaden.
Angrebet mod Polen skal udføres efter de i "Fall Weiss" trufne forberedelser med de ændringer, som giver sig af hærens næsten fuldførte opmarch.
Hvad vil Hitlers Budskab blive? Vil han alligevel bygge Bro til Freden? Hvordan er Situationen mod øst? Er det den store Indmarch eller ikke?
Et af de første politiske Spørgsmål, som jeg blev stillet overfor kort efter, at jeg havde overtaget den øverste Hærledelse, gjaldt Polens Fremtid.
Jeres Regering fortæller Jer, at I nu kæmper fordi Polen forkastede Eders førers Tilbud og greb til Våben. Hvad er Sandheden?
En side som jeg har haft moralske problemer med at lave, da jeg ikke deler producentens udlægning af, hvad som skete i Katyn og konklusionen på hvem som stod bag massakren.

Hvorfor give en historiefornægter og forfalsker ordet her? Jeg tror på retten til at ytre sig, hvad stalinisterne her vitterlig gør og de kilder på deres version og kommer med spændende informationer.

Hvis man ser bort fra det er en spøjs hjemmeproduktion, ikke oplæst af en barmfager ung kvinde, mærkelige udtalelser så som, at stalinisterne ikke var ansvarlig for lady Di’s død, så er det faktisk en spændende dokumentar. To drevne og udspekulerede propaganda apparater forsøger, at bruge Katyn massakren til dets eget formål.


Angrebet på Polen Tidslinje for angrebet på Polen.
Operation Barbarossa Tidslinje for angrebet på Sovjetunionen.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube