Skip Navigation Links Historie 1. Verdenskrig Militæret Mons 1914

Slaget ved Mons

War Walks

Australsk hverveplakat - vi tog denne bakke - hjælp os med at holde den
Jeg havde det store Held at se noget af den Stormmarch til Undsætning, der gav Håb om, at trods alt vilde måske den Tragedie, der havde syntes uundgåelig.
Jeg holder meget af denne serie, da nogle kompetente personer efterforsker billede materiale fra slaget. I serien, er der et stort indblik i de engelske soldaters oplevelser ved Somme.
Slaget raser i et år før den tyske offensiv indstilles og Frankrig generobrer det tabte terræn. Jeg synes kampene om forterne omkring Verdun er spændende, den franske hærs kampevne og vilje til at tilbageerobre tabt terræn er fascinerende.
Efter 7 dages stærkeste Artilleri- og Gasforudvirkning på begge Bredder af Somme og Acre Bækken.
Kanonernes drøn tillader os ikke at tænke på andet end de stakkels fyre, der bliver ramt.
I hope you died well and I hope you died clean
Or young Willie McBride was it slow and obscene
Nå, men i hvert fald er grunden til, at du er så sur over at du gik glip af krigen, slet og ret den, at krig er det bedste af alle mulige emner.
I alle Krige har Tabene som Følge af Sygdomme været betydelig større end Antallet af saarede.
Slaget Mons blev den første træfning mellem de tyske tropper og de engelske. Slaget har som så ingen vindere, da englænderne efter træfningerne trækker sig tilbage til Marne, hvor et meget afgørende slag senere vil blive udkæmpet, da den tyske offensiv bliver standset, som fører til at skyttegravene bliver lavet og Vestfronten bliver en "statisk" front.


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube