Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Dokumentar memphis Belle

Memphis Belle

Spillefilm om Memphis Belle's sidste togt
Instrueret af: Michael Caton-Jones

Filmplakaten til Memphis Belle
Oh Danny boy, the pipes, the pipes are calling
From glen to glen, and down the mountain side
The summer's gone, and all the leaves are falling
Det staar ganske klart, at Herr Hitler ikke kan tillade sig at lide et Nederlag i sin Luftkrig mod Storbritannien.
En tidslinje for flyet.
En Pinup kalender.
En film om Den flyvende Fæstning fra 1943.
Jeg har prøvet på at bevare billedet i min erindring, fordi jeg er ganske vis på, at jeg er en af de sidste, der har set London.
Så langt fra at fremkalde Panik og Ønsket om at overgive sig, fremkaldte de indenfor alle Klasser en rasende og ubøjelig Modstandskraft.
Quebec konferencen 1943 omtaler Churchill den rosende til Præsident Franklin D. Roosevelt og da Churchill opdager at præsidenten ikke har set den, får han filmen hentet i et fly og viser den til Roosevelt.
Havde vi valgt den anden, hvad vi lige så godt kunde have gjort, var vi antagelig alle blevet dræbt, thi mens vi var på Vej ned, faldt en Bombe som fuldstændig raserede den anden Trappegang.
En halv snes bombemaskiner fløj højt oppe, men meget lavere, faktisk i højde med trætoppene, kom seks Heinkel 52 jagere susende.
Den eneste farvefilm om RAF fra 2. Verdenskrig.
Memphis Belle er en flyverkrigsfilm fra 1990. Det er en dramatisering af dokumentarfilmen Memphis Belle fra 1943: A Story of a Flying Fortress, som blev instrueret William Wyler. Både , der handler om det amerikanske B-17 Flying Fortress Memphis Belles 25. og sidste togt d. 17. maj 1943. 1990-filmen blev produceret af Wylers datter Catherine og er tilegnet faderen.

Memphis Belle var en F-model, men blev spillet af Sally B, som var af typen en Boeing B-17G, der havde et hagetårn til beskyttelse mod frontalangreb.


London brænder Jeg har prøvet på at bevare billedet i min erindring, fordi jeg er ganske vis på, at jeg er en af de sidste, der har set London.
Dreadful Raids We certainly have had dreadful times but things look brighter & if only these raids would end it would be a relief off our minds.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube