Skip Navigation Links Historie 1. Verdenskrig Dokumentar Videoer 1. Verdenskrig

Dokumentarserier - 1. Verdenskrig

Sorteret efter tilføjelsestidspunktet

Tilfældig side på History Watch
Slaget ved Mons Slaget Mons blev den første træfning mellem de tyske tropper og de engelske. Slaget har som så ingen vindere, da englænderne efter træfningerne trækker sig tilbage til Marne, hvor et meget afgørende slag senere vil blive udkæmpet, da den tyske offensiv bliver standset, som fører til at skyttegravene bliver lavet og Vestfronten bliver en "statisk" front.
28 mar 2014
Jul i Ingenmandsland I 1914 fandt den berømte Julefred sted på Vestfronten, hvor kampene ophørte mellem de tyske soldater og de allierede soldater på store dele af fronten.

Beretninger fra denne uofficielle våbenhvile blev sendt hjem fra soldaterne som overværede dette. Lars Lilholt på baggrund af en sådan sang lavet denne sang. Det har altid været forræderi at fraternisere med fjenden.
29 oct 2013
Birth.of.a.Legend Dokumentarfilmen handler om de mænd, der udtænkte, tegnede og byggede Titanic, og hendes mindre søsterskib Olympic på Harland & Wolff skibsværftet i Belfast.

En historie med politisk drama, om økonomiske pres, vold og den tid som skibet blev bygget i.
23 mar 2012
Spillefilm Titanic Her kan syv scener fra den Oscar-vindende storfilm Titanic ses.

De syv scener heeder her: "I'm The King Of The World", "I'm Flying", "Put your hands on me, Jack", "The Portrait", "The Ship will sink", "Grand Staircase", "Dawson, Rose Dawson".
07 nov 2011
Gallipoli kampagnen Slaget ved Gallipoli fandt sted mellem 25. april 1915 og 9. januar 1916 og blev udkæmpet på Halvøen Gallipoli i det Osmanniske Rige (nu Tyrkiet). En forenet britisk og fransk operation blev igangsat, hvor målet var at erobre hovedstanden Konstantinopel og sikre en forsyningsrute til Rusland, samt aflaste de andre fronter. Operationen slog fejl med store tab på begge sider.

I november 1914 fremsatte Marineminister Winston Churchill en plan om at anvende forældede slagskibe, som ikke kunne bruges mod den tyske marine i Nordsøen. Den 18. Mars blev hovedangrebet indledt med 18 slagskibe, hvilket endte resulterede i så store tab at en invasion blev besluttet. Tyrkerne forudså dette og forberedte sig på invasionen som kom 6 uger senere.

I december blev en evakuering af tropperne på Gallipoli indledt, hvilket for de allierede blev kampagnens bedst udførte operation.

De allierede mistede over 44.000 mand i slaget og 100.000 soldater blev såret, mens det Osmanniske Rige mistede 86.000 mand og 164.000 soldater blev såret.

Den tyrkiske sejr ved Gallipoli, blev af mange tyrker opfattet som et afgørende øjeblik i historien om det tyrkiske folk og blev et samlingspunkt i genrejsningen af efter at det Osmanniske Rige var kollapset. Kampen lagde grund for den tyrkiske uafhængighedskrig og grundlæggelsen af republikken Tyrkiet, otte år senere under Mustafa Kemal (Atatürk), som var kommandant ved Gallipoli.
24 jul 2011
Den sidste faldne En spændende dokumentar som fortæller om 1. Verdenskrigs sidste døde.
16 jul 2011
Zeppeliner over London Første Verdenskrig ændrede krigen radikalt – da himmelen pludselig blev en slagmark. Filmen her handler ikke om luftkampe – da de tyske zeppeliner var for brandfarlige til, at kæmpe med en flyvemaskine. Serien om den Blitz på London og hvordan englænderne forsvarede sig.

Zeppelinerne tabte luftslaget og tyskerne gik over til at bruge Gotha flyvemaskiner sidst i krigen.

Men det spændende i episoden er terroren – civilbefolkningens frygt. Tabene og skaderne i England var ikke store, især hvis der tænkes på den følgende krig.
09 jul 2011
Deep Inside the Titanic Deep Inside the Titanic er en rejse tilbage i tiden, til Titanic på havets bund – hvor billeder derfra pares med billeder og beretninger fra 1910, hvor skibet sejlede ud på sin eneste rejse.
04 jul 2011
Battle Passchendaele Efter Somme ledte englænderne efter en ny slagmark, hvor de kunne angribe fjenden. Deres valg faldt på landsbyen Passchendaele (nu Passendale) nær byen Ypres i Vestflandern i Belgien.

Slaget blev udkæmpet mellem juli og november 1917, hvor Entente tropper under engelsk ledelse angreb den tyske hær. Målsætningen med angrebet var at opnå et gennembrud, som kunne outflank det tyske forsvar at tvinge den tyske hær til at til at trække sig tilbage fra kanalhavnene, samt aflaste den franske hær i Aisne, som havde en lav kampmoral og var plaget af mytteri.

De fleste af kampen fandt sted i inddæmmet marsk, som var sumpet selv uden regn. Sommeren 1917 var usædvanlig kold og våd, og bombardement med tungt artilleri havde ødelagt dræningen i jorden. Selv i de tørre perioder, var mudder konstant tilstede i landskabet og de nyudviklede tanks kørt fast i mudder, og soldater faldt ofte druknede i det.
28 jun 2011
Dokumentar Verdun slaget Slaget ved Verdun er måske mit ynglings slag. Slaget er et prestigeslag for begge sider, hvor tyskerne mener de kan slide den franske hær op i slaget, da Frankrig ikke kan opgive Verdun uden kamp.

Slaget raser i et år før den tyske offensiv indstilles og Frankrig generobrer det tabte terræn. Jeg synes kampene om forterne omkring Verdun er spændende, den franske hærs kampevne og vilje til at tilbageerobre tabt terræn er fascinerende.
27 jun 2011
Berømte luftkampe Tre computeranimerede historiske/berømte luftdueller fra 1. Verdenskrig.

Den første luftkamp er mellem Ernst Udet og Georges Guynemer. Den næste er Werner Voss død i kamp med 7 piloter fra 6 Naval Squadron, hvor Arthur Rhys Davids fik de afgørende og dræbende skud ind, mens James McCudden var den kendteste. Den tredje og sidste luftduel er amerikaneren Arthur Brooks, som kommer i luftkamp alene mod 8 tyske Fokker D.VII, hvor det både lykkes ham at overleve og skyde to modstandere ned.
08 Aug 2010
Mysteries of The Titanic Titanics forlis er en tragedie som vi alle kender. Historien om verdens største og mest sikre skib, der sejlede ind i et isbjerg og sank på jomfrurejsen over Atlanterhavet.

De ni videoer her handler om Titanic på havets bund og hvad hun (Titanic) kan fortælle os her. En fantastisk dokumentarudsendelse.
15 mar 2010
Battle Of The Somme Her kan Battle Of The Somme - The True Story ses. De 8 videoer er store filer, så giv dem lige et øjeblik til at blive hentet.

Jeg holder meget af denne serie, da nogle kompetente personer efterforsker billede materiale fra slaget. I serien, er der et stort indblik i de engelske soldaters oplevelser ved Somme.
04 mar 2010
Marseillaisen Den franske sang.
06 mar 2005
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube