Skip Navigation Links Historie 1. Verdenskrig Dokumentar Videoer 1. Verdenskrig Paschendale slaget

Battle Of Passchendaele

World War I

engelske soldater under slaget ved passchendaele
Efter 7 dages stærkeste Artilleri- og Gasforudvirkning på begge Bredder af Somme og Acre Bækken.
Kanonernes drøn tillader os ikke at tænke på andet end de stakkels fyre, der bliver ramt.
I hope you died well and I hope you died clean
Or young Willie McBride was it slow and obscene
Nå, men i hvert fald er grunden til, at du er så sur over at du gik glip af krigen, slet og ret den, at krig er det bedste af alle mulige emner.
I alle Krige har Tabene som Følge af Sygdomme været betydelig større end Antallet af saarede.
Efter Somme ledte englænderne efter en ny slagmark, hvor de kunne angribe fjenden. Deres valg faldt på landsbyen Passchendaele (nu Passendale) nær byen Ypres i Vestflandern i Belgien.

Slaget blev udkæmpet mellem juli og november 1917, hvor Entente tropper under engelsk ledelse angreb den tyske hær. Målsætningen med angrebet var at opnå et gennembrud, som kunne outflank det tyske forsvar at tvinge den tyske hær til at til at trække sig tilbage fra kanalhavnene, samt aflaste den franske hær i Aisne, som havde en lav kampmoral og var plaget af mytteri.

De fleste af kampen fandt sted i inddæmmet marsk, som var sumpet selv uden regn. Sommeren 1917 var usædvanlig kold og våd, og bombardement med tungt artilleri havde ødelagt dræningen i jorden. Selv i de tørre perioder, var mudder konstant tilstede i landskabet og de nyudviklede tanks kørt fast i mudder, og soldater faldt ofte druknede i det.


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube