Skip Navigation Links Historie Webmaster

Om History Watch


Tilfældig side på History Watch

History Watch er en gammel hjemmeside, der nærmer sig en alder på 10 år, hvilket kan ses på sidens opbygning, da grundstrukturen stammer fra en anden tid. Siden er basalt set velfungerende. En tidlig version af siden kan ses her.

Da jeg var ung, diskuterede jeg tit med nynazister, der fremkom med urigtige argumenter, som var umulige at tilbagevise i nuet, da jeg manglede dokumentation. Jeg begyndte at tage nogle stikord og opdagede, at det var nyttigt. Det er dejligt at være godt forberedt.

Jeg meldte mig for ca. 10 år siden til et hjemmesidekursus. Jeg skulle lave en hjemmeside med et emne og valgte 1. Verdenskrig. Jeg havde information liggende, så det var oplagt. Jeg lavede en hjemmeside og glemte alt om den. En dag fik jeg så en mail fra en ung pige, der regnede med, at jeg ville fortælle løs om 1. Verdenskrig, da hun havde en stil om emnet.

Jeg tænkte lidt over det. Min filosofi er at bruge energi, således viden kan genbruges. At løsninger tilpasses en til mange. Her er hjemmesider geniale. Derfor begyndte jeg at arbejde på History Watch.

Hvorfor jeg kaldte sitet for History Watch? Historie er (da)tid. Jeg har et billede fra bogen: "Krigsflyver" af Saint-Exupéry, hvor han flyver over Frankrig og de fremstormende tyske tropper i 1940, hvor menneskene flygter for den tyske panserkile. Dengang skulle ure trækkes op og tiden gik i stå i de øde franske byer. History Watch. En engelsk titel, da historie er international.

Der er mennesker, der manipulere med historien. Blandt andet med jødernes skæbne under 2. Verdenskrig. Nogle mener, at man skal tie dem ihjel. Jeg har den holdning, at man skal fortælle sandheden i stedet for at diskutere med mennesker, der agiterer politisk ved at lyve om historien. Fortæl derimod, hvad der skete. Sandheden er tit langt mere ilde hørt. Den, der tier, samtykker.

Da jeg havde arbejdet et stykke tid på History Watch, begyndte nogle bekymrede personer at skrive til mig. De var meget nervøse for mit helbred og de fortalte mig, at jeg ville få smertefuld og ubehagelig død. Det rystede mig lidt i starten - og det stoppede også for år siden. Kaster man en sten ind i en flok hunde, så hyler den, der bliver ramt.

Jeg synes generelt set, at historien bliver behandlet dårligt og respektløst. Vi er ved, at få et historieløst samfund, hvor tilpasningen til globaliseringen er vigtigst. Børn skal tidligt lære at regne, således de i ung alder kan efterstræbe forbrugsgoder, se Disney, spise på MacDonald, lege med Barbie dukker og blive børn med en amerikansk kultur og historie.

Historie er også kedelig. Disney er meget sjovere og mere voldelig end historien. Lars Lillholt synger om Kresten, der solgte sin sjæl til Fanden for at spille bedre violin. Danmark er ved at aflevere sin sjæl sammen med en del $ for at blive underholdt.

Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube