Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Flyvning Video Spitfire film

The Legacy Of The Spitfire

En film om Spitfiren

Chrysler reklame - hvor motoren er en Spitfire
Paa 2 Aars Dagen for den Ulykke, som overgik Danskerne, modtog Winston Churchill 38.000 £ Sterling til Indkøb af 3 Spitfire Maskiner.
Amerikansk krigspropaganda-Film.
Det staar ganske klart, at Herr Hitler ikke kan tillade sig at lide et Nederlag i sin Luftkrig mod Storbritannien.
Så langt fra at fremkalde Panik og Ønsket om at overgive sig, fremkaldte de indenfor alle Klasser en rasende og ubøjelig Modstandskraft.
Al færdsel (bortset fra en del af togtrafikken) skal standse, og alle trafikanter skal senest 3 minutter efter være i tilflugtsrum.
En film om Grumman F6F Hellcat og dets modstander Zero'en, som det besejrede.
Da Roskilde udvælges som den by, der i november 1939 skal prøvermørklægges, opstår der ligefrem en forventningens glæde ved udsigten til et forskud på de rædsler, der åbenbart er i vente.
Jeg kan høre flyvere i natten
Er det fjende eller ven
Spitfiren er på mange måder er flyet indbegrebet af England, synonymet på Churchills ord: ” Let us therefore brace ourselves to our duties, and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will say, "This was their finest hour."” Det er lidt engelsk, at de får sådan nogle ting som Spitfiren, en Nelson når det behøver det.

England havde også Hawker Hurricane, som på mange måder var et mere vigtigt fly under Slaget om England. Men Spitfiren blev opgraderet og efter krigen kom nogle fly endda til det danske luftvåben.

Det er smukt fly, det har nogle smukke linjer, flyets motor lyder bedre end megen musik. Kære Richard Rawnwald,l bliv akkompagneret af en Spitfire. Undskyld, dansk humor når den er værst.


London brænder Jeg har prøvet på at bevare billedet i min erindring, fordi jeg er ganske vis på, at jeg er en af de sidste, der har set London.
Dreadful Raids We certainly have had dreadful times but things look brighter & if only these raids would end it would be a relief off our minds.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube