Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Flyvning Video Zero killer

The Zero Killer

En film om kampen mellem Hellcat og Zero

Flyvende fæstninger i luften
Efterfølgeren til B-17.
Efterfølgeren til B-17.
I 1942 forsøgte japanerne at bygge en flyveplads på Guadalcanal, hvad amerikanerne også godt kunen tænke sig, så de gik i land og slaget om Guadalcanal blev et langvarigt slag.
Japanerne forsøgte med selvmordsangreb.
Om flyets udvikling.
Al færdsel (bortset fra en del af togtrafikken) skal standse, og alle trafikanter skal senest 3 minutter efter være i tilflugtsrum.
Da Roskilde udvælges som den by, der i november 1939 skal prøvermørklægges, opstår der ligefrem en forventningens glæde ved udsigten til et forskud på de rædsler, der åbenbart er i vente.
Jeg kan høre flyvere i natten
Er det fjende eller ven
Grumman F6F Hellcat var en hangarskibs-baserede kampfly udviklet, til at erstatte de tidligere F4F Wildcat i United States Navy service. F6F havde en familielighed med Wildcat, men det var alligevel et helt nyt design drevet af en 2.000 hk Pratt & Whitney R-2800 motor.

Den Hellcat blev det mest succesfulde flådefly i historien, efter at have ødelagt 5.271 fly, under i tjeneste for US Navy og US Marine Corps (5163 i Stillehavet, og yderligere otte under invasionen i det sydlige Frankrig, plus 52 med Det Kongelige Søværnets Fleet Air Arm under Anden Verdenskrig.) Efter krigen blev Hellcat fly systematisk udfaset i forreste linje, men forblev i drift så sent som 1954 som en natjager.

Denne film handler om kampen mod det japanske fly Zero og om hvordan magtbalancen i luften over Stillehavet ændrede sig. Der er nogle utroligt spændende interviews og analyser.


London brænder Jeg har prøvet på at bevare billedet i min erindring, fordi jeg er ganske vis på, at jeg er en af de sidste, der har set London.
Dreadful Raids We certainly have had dreadful times but things look brighter & if only these raids would end it would be a relief off our minds.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube