Skip Navigation Links Historie Mellemkrigstiden Civile Marie Krøyer

Marie Krøyer

Dansk Skagen

Biografplakaten til Marie Krøyer
"Hendes majestæt, enkekejserindens to døtre og vi alle bor på Aj-Todor. Vi er alle enige om, at der for øjeblikket ikke eksisterer nogen magt i Rusland, som på effektiv måde kan beskytte hendes majestæt."
Kærlighed synes i øjeblikket at være strøget af hans program. Nu, da han atter er i Berlin, liver jeg lidt op igen. Men der var dage i forrige uge, da jeg græd nætterne igennem. Eftersom jeg var nødt til at blive alene hjemme hele påsken.
Du er ædel og ridderlig af sindelag og har talent for at optræde. Det vil sikkert genspejle sig i et optimistisk tonefald i din stemme, som giver det indtryk, at du virkeligt ved, hvad du taler om.
Det er et held for mig, at jeg ikke har giftet mig. Det ville være blevet en katastrofe!
Interessen for Hitlers person og privatliv har med særegen styrke kredset om hans forhold til det det andet køn
Alt hvad du er er, er du ikke af egen fortjeneste, men gennem dit folk.
Forsikrede mig ganske vist om, at jeg havde store chancer for at blive Hitlers sekretær, fordi jeg kom fra München og desuden lignede Eva Braun.
Den 27. september 2012 får filmen Marie Krøyer biografpremiere. Nederst kan traileren til filmen ses, samt 2 klip fra filmen.

Marie blev gift med P.S. Krøyer som var en af sin samtids mest berømte malere. Marie malede selv, men hendes karriere kom til at stå i skyggen af hendes mand. Hun blev skilt fra og gift igen.
Dansk maler, som blev gift med P.S. Krøyer. 2012 Født: 11. juni 1867.
Fødested: Frederiksberg.
Forældre var tyske indvandrere og faderen
Fødenavn: Maria Martha Mathilde Triepcke.
Død: 25. maj 1940.
Dødssted: Stockholm.
Begravet: Leksand.

Ægteskaber:

P.S. Krøyer - viet den 23. juli 1889 i Augsburg, parret blev skilt i 1905.
Hugo Alfvén: Viet i 1912 og de blev skilt i 1936.

Børn:

Vibeke i 1895 (faderen er P.S. Krøyer).
Margita: 1905 (faderen er Hugo Alfvén).

Marie blev privatudannet som maler, da kvinder først kunne optage på Kunst akademiet fra 1888. I 1888 debuterede hun på Charlottenborg og i 1891 på Den Frie Udstilling.

I 1888 rejste Marie sammen med Anna Ancher til Paris, for at få malerundervisning. I Paris mødte hun sin første ægtefælle. Efter brylluppet rejste parret rundt i Europa, før de bosatte sig i Skagen i 1894, hvor der var en kunstnerkoloni. Hun var første gang i Skagen i 1887 og for første med Krøyer i 1891.

Fra 1900 var Krøyer syg og indlagt med psykiske problemer, som kunne skyldes en kviksølvforgiftning, som Krøyer havde pådraget sig under behandling af syfilis. Han var i perioder indlagt på Middelfart Sindssygehospital.

Marie var alene og under en rejse mødte hun komponisten Hugo Alfvén, som hun forelskede sig i og levede sammen med. Krøyer afslog først skilsmisse, men da Marie blev gravid, gik han i 1905 med til at blive skilt. Han fik forældremyndigheden over deres datter.

P.S. Krøyer døde den 21. november 1909 i Skagen.

I 1928 ville Hugo Alfvén skilles, Marie afslog, da hun ville have deres hjem Alfvénsgaarde, som hun fik ved skilsmissen i 1936.

Marie blev først længe efter hendes død en "kendt kunstner" og så sent som i 2002 kom et større antal tegninger og olieskitser til offentlighedens kendskab.

I 2012 fik en film instrueret af Bille August biografpremiere, hvor Birgitte Hjort Sørensen spillede Marie Krøyer.


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube