Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Militæret Video Hitlers Sekretær

Hitlers Sekretær

Af: Traudl Junge

Billede af Traudl Junge
Kærlighed synes i øjeblikket at være strøget af hans program. Nu, da han atter er i Berlin, liver jeg lidt op igen.
Det er et held for mig, at jeg ikke har giftet mig. Det ville være blevet en katastrofe!
Efter min Indtrædelse i det Tyske Arbejderparti overtog jeg straks Ledelsen af Propagandaen. Jeg regnede dette Fag for i Øjeblikket at være langt det vigtigste.
Man synes åbenbart, det kræver en forklaring, at føreren for en nation, der doserer ægteskab og rig børneavl som en patriotisk pligt, lever i cølibat, og de forklaringer, de nyfigne selv brygger sammen, går lige fra patologiske til det romantiske.
Grusomhederne overfor de svagere har grebet om sig, udnyttelsen af uforsvarlige fordele er bleven til en øvelse også for den enkelte, - ud fra det forbillede, som staten og dens snyltere har opstillet.
Hvad vil Hitlers Budskab blive? Vil han alligevel bygge Bro til Freden?
Du er ædel og ridderlig af sindelag og har talent for at optræde.
Du vil lade andre dømme, straffe mig for det, som hændte
i de andre år, som svandt.
Nedenstående beretning om, hvordan Hitler udvalgte Traudl Junge til sekretær, undrer mig. Traudl var Hitlers sekretær fra 1942 af, men Eva Braun er nævnt i udvælgelsen. Selv i 1945 er Eva Braun relativt ukendt for folk tæt på inderkredsen og her bliver hun nævnt overfor folk langt væk fra indercirklen.

Et interview med Traudl kan ses og høres nederst.
Den følgende morgen begyndte spekulationerne om, hvem af os Hitler havde syntes bedst om.

Vi troede alle, at han ville træffe sit valg alene på baggrund af vores udseende, og blev temmelig rystede, da Bormann dagen efter forklarede os, at så let gik det ikke, vi skulle også lave et prøvediktat.

Personalet i fører- særtoget og nogle besøgende fra sikkerhedsområdet; der undertiden strejfede omkring i nærheden af særtoget, efter at de havde fundet ud af, at der var indkvarteret kvindelige seværdigheder i det, forsikrede mig ganske vist om, at jeg havde store chancer for at blive Hitlers sekretær, fordi jeg kom fra München og desuden lignede Eva Braun.

Men da jeg normalt er en katastrofe ved "eksamener", anså jeg med udsigt til det forestående prøvediktat mine chancer for at være temmelig ringe.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube