Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Politik Adolf Hitler Hitler om ægteskabet

Nazismen og ægteskabet

Tale af: Adolf Hitler

Amerikansk humoristisk postkort - hvor en WAC slår Hitler med en kagerulle
Vi troede alle, at han ville træffe sit valg alene på baggrund af vores udseende, og blev temmelig rystede, da Bormann dagen efter forklarede os, at så let gik det ikke, vi skulle også lave et prøvediktat.
Interessen for Hitlers person og privatliv har med særegen styrke kredset om hans forhold til det det andet køn.
En film om en kærligshedshistorie.
Alt hvad du er er, er du ikke af egen fortjeneste, men gennem dit folk.
Med ubeskrivelig glæde, dybt bevæget og fyldt med varm taknemmelighed oplever vi med Dem, min Führer, Deres og Tysklands største sejr, de tyske troppers indtog i Paris.
Den 26. januar 1942 holdt Hitler denne tale om, hvorfor han ikke har giftet sig. Først i de døende timer af Hitlers liv, da han vidste, at kun døden ventede, blev han gift med sin livsledsagerske Eva Braun.
Det er et held for mig, at jeg ikke har giftet mig. Det ville være blevet en katastrofe!

Der er et punkt, hvor kvinden aldrig forstår manden. Det er, når manden ikke har den tid i et ægteskab, som kvinden mener, at hun er berettiget til.
Hitler bøger


Når det drejer sig om fremmede mænd, så siger de alle: Jeg forstår ikke den kvinde, jeg ville aldrig være sådan!

Men enhver kvinde er lige ufornuftig overfor sin mand i denne sag. Man må forstå, at en kvinde, som elsker sin mand, går helt op i ham. Først når hun får børn, erfarer hun, at der også er noget andet for hende. Så forlanger hun af manden, at han lever på samme måde for hende.

Manden er imidlertid slave af sine tanker. Hans opgaver og pligter hersker over ham, og der kan være øjeblikke, hvor han virkelig må sige, at kvinden eller barnet kan gå pokker i vold!

Når jeg tænker på, at jeg kun var hjemme ganske få dage i 1932, men da ville jeg ikke have været min egen herre: Du er jo slet ikke hos mig!, klager kvinden, hvis tanker uforvarende har taget ham i besiddelse!

Det er klart, at man ikke altid behøver at sidde sammen! Også smerten ved adskillelse giver kvinden en behagelig fornemmelse, så kommer glæden ved at se hinanden igen. Når en sømand kommer hjem, er det som om man fejrede bryllup på ny: Efter at have været fraværende i nogle måneder, har han igen fuld frihed i nogle uger! Sådan ville det aldrig have været hos mig. Jeg ville altid være blevet mødt med bebrejdelser fra 'en kvinde: Og hvad så med mig?!

Hertil komme!" så de kvaler, som man belaster sig med, når man gerne vil gøre noget godt for kvinden! Det ville altid blot have givet mig et forgræmmet og bekymret ansigt, eller også måtte jeg have forsømt mine pligter!

Derfor er det bedre ikke at gifte sig. Det dårlige ved er ægteskab er, at det skaber retskrav!

Så er det langt mere rigtigt at have en elskerinde. Belastningen falder bort, og alt bliver ved m at være en gave.


Hitlers horoskop Med Evne til at kunne begejstres, men samtidig med begge Ben plantet paa den nøgterne Jord.
Eva Brauns horoskop Du er ædel og ridderlig af sindelag og har talent for at optræde.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube