Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Militæret Video Ardenner Offensiven

Ardenner Offensiven

Fra serien: The Lost Evidence

et vinterbillede fra skoven
En tidslinje over anden Ardenner Offensiv.
Tidslinje for landgangen i Normandiet.
Pludselig hørte vi larmen fra maskiner i himlen: Tyske transportfly, der var på vej med julegaver til tyskerne. Vi skød efter flyene, og få minutter senere dalede enorme faldskærme med store pakker ned mod jorden.
Flyverne havde været der om Eftermiddagen og smidt et Par Bomber hist og her. Der opstod Brande, og dem havde de saa at flyve efter om Natten, da de kom for at ordne det rigtigt.
Tysk antitak eller en Tiger II uden drejeligt tårn.
Forsvaret af brohovedet Paris er af allerstørste betydning, såvel fra et militært som et politisk synspunkt.
En spændende udsendelse om Market Garden.
Slaget ved Ardennerne startede den 16. december 1944 og var en stor tysk offensiv (die Ardennenoffensive), der blev udkæmpet i et skovområde Ardennerne Mountains region i Belgien. Tysklands mål med operationen var at splitte de britiske og amerikanske hære og generobre Antwerpen, for derefter at omringe og ødelægge fire allierede hære, som kunne tvinger de vestlige allierede til at forhandle en fredsaftale.

Offensiven blev planlagt med den største hemmelighed, hvilket minimerer radiotrafik og bevægende tropper og materiel i ly af mørket. Det overraskede et svagt forsvar og vejret holdt de allierede fly på jorden.

Næsten fuldstændig overraskelse mod et svagt forsvarede del af allierede linje blev opnået under tungt overskyet vejr, som jordet de allieredes overvældende overlegne luftstyrker. Voldsom modstand, især omkring den centrale by Bastogne, og terræn favorisere forsvarerne kastede den tyske tidsplan forsinket. Allierede forstærkninger, herunder General George Patton's tredje Army, og forbedring af vejrforhold, som tillod luft angreb på tyske styrker og forsyningslinjer, forseglede den fejlslagne offensiv.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube