Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Dokumentar Evakuerede børn fra London

Evakuerede børn fra London

Familie foran London (Fra kalender)
Det staar ganske klart, at Herr Hitler ikke kan tillade sig at lide et Nederlag i sin Luftkrig mod Storbritannien, uden at det vilde blive til stor Skade for ham.
Så langt fra at fremkalde Panik og Ønsket om at overgive sig, fremkaldte de indenfor alle Klasser en rasende og ubøjelig Modstandskraft.
En engelsk familie foretager en rejse i en tidsmaskine tilbage til 2. Verdenskrig, hvor de gennemlever den hverdag, som en engelsk familie havde gennem krigen. De blev ganske vist ikke bombet, perioden er kortere end krigen.
5 Youtube videoer om Slaget om England.
En anden dokumentarfilm om Slaget om England.
En amerikansk film fra 1943.
Et rørende brev, hvor en bror skriver til sine evakuerede søskende, fra London, for at ønske dem en glædelig Jul. Det er Julen 1944 og han ønsker, at det må blive den sidste krigsjul, hvilket er et Juleønske han får opfyldt.

Nederst er der en film om de polske piloter, som kæmpede for England under Slaget om England. Begge grupper havde det til fælles, at de var afskåret fra dem derhjemme.
DEAR ELSIE AND BILLIE,

THIS IS TO WISH YOU ALL THE BEST FOR XMAS, 1944.

I, LIKE THE REST OF US HOPE IT WILL BE THE LAST WAR-TIME ONE.

GLAD TO SAY AT TIME OF WRITING THAT ALL THE FAMILY ARE SAFE AND WELL.

PERHAPS IF ALL GOES WELL WE MAY BE SEEING YOU OVER HERE BEFORE XMAS 1945.

ALWAYS THINKING OF YOU.

DAN JOINS ME IN WISHING YOU ALL THE BEST.

YOUR AFFECTIONATE BROTHER,
RONALD.


London brænder Jeg har prøvet på at bevare billedet i min erindring, fordi jeg er ganske vis på, at jeg er en af de sidste, der har set London.
Dreadful Raids We certainly have had dreadful times but things look brighter & if only these raids would end it would be a relief off our minds.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube