Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Dokumentar Til Tysklands Reichkanzler

Til Tysklands Reichkanzler

Brev fra: Gustav V i 1941

Gustav V ser tropper marchere forbi
Med ubeskrivelig glæde, dybt bevæget og fyldt med varm taknemmelighed oplever vi med Dem, min Führer, Deres og Tysklands største sejr, de tyske troppers indtog i Paris.
Jeres Regering fortæller Jer, at I nu kæmper fordi Polen forkastede Eders førers Tilbud og greb til Våben. Hvad er Sandheden?
Hvad vil Hitlers Budskab blive? Vil han alligevel bygge Bro til Freden? Hvordan er Situationen mod øst? Er det den store Indmarch eller ikke?
Tyske mænd og kvinder! Soldater i den tyske krigsmagt! Vor Fører Adolf Hitler er faldet.
Den vane at udveksle rædselsfulde erindringer om deres bedrifter i krigen var fremherskende blandt nazilederne.
Jeg har altid beundret Deres storhed, Deres holdning i denne gigantiske kamp og Deres jernvilje til at hævde Dem og nationalsocialismen.
Den svenske konge skrev i 1941 dette personlige brev til Hitler, hvor han ønskede ham held og lykke i det forestående angreb på Sovjetunionen.

Mein Iieber Reichkanzler.


Jeg har behov for at skrive helt åbenhjertigt til Dem om et spørgsmål, der ligger mig varmt på hjerte og som har den største betydning for mig og mit land.

Det gælder det russiske spørgsmål. Jeg tror, at det er af stor betydning for fremtiden, at De får kendskab til mit synspunkt i den sag.

Allerede efter Første Verdenskrig forstod jeg, hvilken stor fare bolsjevismen var og stadigvæk er, ikke kun for os i Norden, men i hele Europa.

Derfor vil jeg udtale min varme tak for, at de har besluttet dem for, at De har besluttet Dem for hvor som helst muligt at slå denne pest ned.

Jeg lykønsker Dem med de allerede opnåede fremgange.

Deres trofaste Gustav V


Kongens Opråb Tyske Tropper har i Nat overskredet den danske Grænse og har gjort Landgang forskellige Steder.
Nordens Neutralitet Englands og Frankrigs Indbrud på nordisk Højhedsområde kom ikke overraskende for Tyskland.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube