Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Politik Churchill Franks penneveninde

Anne Franks penneveninde

En side fra Anne Franks dagbog
I selskab med andre har den gode Anne altså aldrig nogensinde vist sig, men når jeg er alene, er det altid hende, der fører det store ord.
"Anne Frank: The Whole Story" - en film on hendes liv.
Hertz siger, at snart vil alt blive forbi, og vi vil allesammen blive dræbt. Men de fleste Mennesker tænker alligevel, at en Pogrom som den, der fandt sted i Lublin, ikke vil finde Sted her, fordi der er alt for mange Mennesker her.
Tidslinje for KZ-lejr Auschwitz.
Fortæller om historien og udviklingen af udryddelseslejren Auschwitz.
Overalt, hvor der rejses Forfølgelse af Jøder som saadanne af racemæssige eller religiøse Grunde, er det den kristne Kirkes Pligt at protestere derimod.
Overrabbineren var meget urolig over det, der var sket, og spurgte nu Majestæten, hvordan han vilde stille sig, dersom tyskerne skulde kræve Forholdsregler overfor de danske Jøder.
Hvad er nemlig Meningen med at rimpe en gul Lap på et ellers velsyet Sæt Tøj? Alene den at tilføje tilsyneladende sagesløse Medborgere unødvendige Lidelser? Næppe!
Anne Frank rør mig altid dybt, fordi hun havde så meget lyst til livet. I foråret 1940 Fik Annelies Marie Frank en penneveninde i USA, som hun skrev følgende brev til.
Amsterdam, mandag den 29. april.

Kære luanita,

Jeg fik dit brev og vil gerne svare dig så hurtigt som muligt. Vi er kun to søskende, min storesøster Margot og jeg. Vores mormor bor hos os. Min far har et kontor, og min mor har travlt hjemme. Jeg har ikke langt til skole, og jeg går i femte klasse. Vi har ikke timer. Vi kan gøre, hvad vi har lyst til, men naturligvis skal vi nå et vist mål. Din mor kender garanteret dette system, det hedder Montessori. Vi har ikke meget hjemmearbejde.

Jeg så på kortet igen og fandt navnet Burlington. Jeg har spurgt en af mine veninder, om hun havde lyst til at skrive sammen med en af dine venner. Det vil hun gerne, men det skal være en pige på omtrent min alder, og ikke en dreng. Jeg skriver min adresse nedenunder. Har du selv skrevet det brev, jeg modtog fra dig, eller gjorde din mor det? Jeg vedlægger et postkort fra Amsterdam. Jeg samler selv på postkort og har næsten 800. En af mine tidligere klassekammerater tog til New York, og hun skrev et brev til vores klasse for noget tid siden. Hvis du har et billede af dig og Betty, må du gerne sende mig en kopi, da jeg er nysgerrig efter at vide, hvordan I ser ud. Jeg har fødselsdag 12. juni. Vær sød at fortælle mig, hvornår du har fødselsdag. Måske vil en af dine veninder skrive først til min veninde, for hun kan heller ikke skrive engelsk, men hendes far eller mor vil oversætte brevet.

Jeg håber at høre fra dig.

Din hollandske veninde.
Annelies Marie Frank.Udryddelseslejren Tiltog transporterne i antal i løbet af sommeren, og vi blev nødt til at oprette endnu et udryddelsesanlæg.
Sikkerhedstjenesten Det er ganske vist kun rygter, men sikkert er det, at myrderier finder sted i enorm udstrækning.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube