Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Militæret Video Paulus og Stalingrad

Om Paulus og Stalingrad

Dokumentarserie fra YouTube

Russisk satire med Paulus
Lost Evidence er en dokumentarudsendelse om Slaget ved Stalingrad.
Pludselig hørte vi larmen fra maskiner i himlen: Tyske transportfly, der var på vej med julegaver til tyskerne. Vi skød efter flyene, og få minutter senere dalede enorme faldskærme med store pakker ned mod jorden.
I eftermiddags julefest; vi tænkte på 6. armé.
Skal denne usædvanlige militære reception i Goebbels villaen modsige forlydender om, at Hitler har fået et skarpt afslag fra Rommel på en opfordring til at "flytte" fra Afrika til Stalingrad?
I Slaget om Moskva, fra den 16. November til den 10. December anslog, Sovjets Overkommando, at Den røde Hær dræbte over 85.000 Tyskere og erobrede eller tilintetgjorde 1434, Tanks, 5416 Køretøjer, 575 Feltkanoner, 339 Morterer og ,87.0 Maskingeværer.
Da jeg sidst skrev, var alt anderledes. Hvem havde troet, at vi skulde komme til at bære også dette? Hele Næsset og vort skønne Karelen, som vi har købt med dyre Blodofre, bliver bag Grænsen hos Russerne.
»Men hvad skal I med Heste, vil De indvende,« vedblev han omsider, »I har jo Traktorer, I er jo for længe siden motoriserede!
En film som handler om Friedrich Paulus, hans liv og karriere, som førte ham til Stalingrad, hvor han som den første tyske Feltmarskal overgav sig.

1 2 3 4


Slaget ved Kursk Tidslinje og Wiki for slaget ved Kursk, med dokumentariske beretninger.
Ny militær ordliste Forsvar, bevægeligt. - troppe bevægelser i overensstemmelse med fjendens planer.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube