Skip Navigation Links Historie 1. Verdenskrig Civile Paris forsvar

Regeringen forlader Paris

Proklamation af: Joseph Gallieni,
den 3. september 1914

Wilhelm og Frantz Ferdinand i Kiel i 1905
Jeg havde det store Held at se noget af den Stormmarch til Undsætning, der gav Håb om, at trods alt vilde måske den Tragedie, der havde syntes uundgåelig.
Den første mobiliseringsdag er Tirsdag den 2. august 1914.
Paris måtte for enhver Pris ikke høre Sandheden om Krigen, hvis der var nogle ubehagelige Sandheder at fortælle.
Uden mindste foranledning fra vor side har en nabo hovmodig ved sin styrke sønderrevet de traktater, som bar hans underskrift, og krænket vort fædrelands jord.
Forudsat at du er legemlig rask og mellem 19 og 38 år, er du så virkelig tilfreds med det, du for øjeblikket foretager dig?
1. "Til at undertrykke enhver Publikation, som opirrer til Had mod og Foragt for Monarkiet, og hvis almindelige Tendens er rettet mod Monarkiets territoriale Integritet."
Siden rigets grundlæggelse har det gennem 43 år været min og mine forfædres alvorligste stræben at opretholde freden og i fred at fremme vor kraftige udvikling.
"Det er vanskeligt at leve. Jeg var Syngepige på Montmartre.
Det var kun et Tilfælde, der førte til Arrestationen af en velkendt Modehandlerinde, hvis Eftermiddagsteselskaber blev besøgt af mange Tyskere med hemmelige Forretninger i Paris.
Første Verdenskrig er lige startet og militær strategerne har fået testet deres slagplaner. Frankrig Havde en offensiv strategi som hed Plan 17. Skønt denne plan aldrig fungerede, så fulgte den franske hær den med store tab til følge. Den franske hær var stadigt velfungerende, da det stod klart at nu gjaldt det overlevelse og at forhindre, at Paris faldt. Hvorefter den franske hær trak sig tilbage og overlod et stort fransk område til tyskerne. Det var en ordnet tilbagetrækning, hvor få franske soldater blev taget til fange, hvilket er et kendetegn for en hær som er disciplineret.

Den 26. August 1914 bliver Joseph Gallieni for Paris og vælger at forsvare byen, som den blev i 1870.

Den 3. september udsender Gallieni denne proklamation, efter at den franske regering har forladt Paris.

Til hæren i Paris og den parisiske befolkning!


Medlemmerne af republikkens regering har forladt Paris at give det nationale forsvar en ny impuls. Jeg har fået befaling til at forsvare Paris mod den angribende fjende. Denne befaling vil jeg efterkomme til det yderste.

Galliéni


Kejserens tak Et Hurra for Hans Majestæt Kejseren og Kongen, vor øverste Krigsherre, Hurra, Hurra, Hurra.
Våbenhvilen i togvognen "Se det er Kejserdømmet Tyskland."
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube