Skip Navigation Links Historie 1. Verdenskrig Dokumentar Kvinder i bukser

Forbud mod kvinder i bukser

Bayersk dagsbefaling i januar 1917

en tysk kvinde i feltgrå
Vort Kompagni fik Opstilling ved en stor Bondegård, hvorunder der findes en lille Stenhule, og en Dag, da vi undersøgte denne, traf vi der en ung Pige på 15 År. Det var Datteren på Gården, som ikke vilde forlade sit fædrene Hjem.
Men en ting syntes glemt eller ladet ude af betragtning: Flygtningene.
Engelsk sygeplejerske i Belgien, der hjalp allierede soldater på flugt, som blev henrettet af tyskerne.
Min Kæreste er i Krigen. Der er ingen tilbage. Det er det samme med os alle. Om kort Tid dør vi alle sammen af Sult. Mais, pourquoi pas? En Syngepiges Død betyder intet for Frankrig, og vil ikke ødelægge Glæden over dets Sejr!"
Det var kun et Tilfælde, der førte til Arrestationen af en velkendt Modehandlerinde, hvis Eftermiddagsteselskaber blev besøgt af mange Tyskere med hemmelige Forretninger i Paris.
Brug nu den, og så forstanden, lad det boble lidt på panden,
sådan finder kvinden manden, bare boblerne er små!
I januar 1917 udsendte Generalkommandoen i Bayern en dagsbefaling, hvor det meddeles, at politiet vil blive sat ind imod kvinder i Garmisch-Partenkirchen, som går i Knæbenklæder.

Den amerikanske ambassadør i Tyskland beskriver situationen således: I Februar 1916 tilbragte jeg to dage i Garmisch-Partenkirchen. Nogle af de unge tyske Damer så udmærket ud i deres Knæbenklæder, men jeg er ganske enig med Generalkommandoen i, at Synet af nogle af de mere alderstegne Kvinder var "grusomt", ikke blot imod den "alvorlige Bjærgbefolkning", men imod enhver, der så på det.
Den Måde, på hvilken flere Kvinder er optrådt i Garmisch-Partenkirchen har vakt en levende forbitrelse og Harme blandt Stedets Befolkning. Denne Harme er særlig rettet mod visse Kvinder, hyppigt af den modnere Alder, som ikke deltager i Sporten, men ikke desto mindre stadig viser sig offentligt i Knæbenklæder.”

Det er endogså hændet, at Kvinder i denne Påklædning har besøgt Kirkerne under Gudstjenesten.

En sådan Opførsel indeholder en Grusomhed imod den Alvor, der præger Bjergbefolkningen i disse Egne, og som Følge deraf sker der ofte ubehagelige Optrin på Gaderne. Embedsmænd, Præster og Private Borgere har vendt sig til Generalkommandoen ned anmodning om dennes Støtte, og Generalkommandoen har derfor bemyndiget de lokale Embedsmænd i Garmisch-kirchen til at træffe energiske Forholdsregler, eventuelt ved Politiets Hjælp, mod denne upassende Opførsel.


Spionen henrettes På intet tidspunkt svigtede den smukke kvindes jernvilje hende.
Forskel på prostitution Hun havde været det, som er enhver luders drøm: Hotel-Pige.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube