Skip Navigation Links Historie 1. Verdenskrig Flyvning Døden i luften

Døden i luften

Falsk dagbog fra pilot

en karikatur af Lloyd George
Denne Jagt er vidunderlig! Det er overmenneskeligt med disse to Kæmpefugle i Luften, alene mellem Skyerne med den Forvisning, at den ene eller den anden må uigenkaldeligt gå til Grunde.
Mistede endnu en i dag, Tod. Havde kun været her en uge eller to. I messen er nerverne på højkant, uheld er altid deprimerende.
It was the ambition of every young pilot to bring down a German on our side of the lines.
KNOW that I shall meet my fate
Somewhere among the clouds above;
Those that I fight I do not hate,
Those that I guard I do not love;
Før offensiven skal jagerenhederne garantere beskyttelse af vores skjulte angrebsenheder på jorden samt beskytte vores rekognosceringsfly.
On May 19th our flight was about to undertake an offensive patrol which I was to lead as for some reason Bishop was not available.
Det er blevet undersøgt og bekræftet af de tyske myndigheder, at den påstand, der er fremsat af sergent Alkemade, 1431537 RAP, om, at han faldt ned fra 6000 meters højde uden faldskærm og landede sikkert uden at komme til skade, i enhver henseende er i fuld overensstemmelse med sandheden.
Dette er et uddrag fra en falsk engelsk flyverdagbog fra 1. Verdenskrig. Den falske dagbog udkom i 1933.

Den falske historie er, at nogle piloter finder et kamera i et nedskudt tysk fly. Piloterne monterer kameraet på deres kampfly, hvorefter de begynder at tage billeder fra luftkampene.

De fotografier der er tilknyttet dagbogen er midlertidigt model billeder lavet af Wesley David Archer, men de er utroligt godt lavet, og først i 1984 blev de unikke billeder afsløret som modelbilleder. Den engelske original titel er "Death in the air" (på dansk: Døden i luften). Selv om historien ikke er 100% autentisk, så er dagbogen og de dertil knyttede billeder så godt udført, at historien er mere end en historie.

Det tilknyttede billede er et modelbillede fra bogen.

ONSDAG.

Mistede endnu en i dag, Tod. Havde kun været her en uge eller to. I messen er nerverne på højkant, uheld er altid deprimerende.


Chefen og Woolly vejer for og imod foran pejsen, en trist og spændt stemning. Har mistet for mange i den senere tid. Det gør en nervøs, særlig når man har været sammen så længe og kender hinanden så godt.


Var begyndt at tro, at Herren holdt sin hånd over os.


Hvilket billede! Tod var kun et barn, selvom man ikke skulle tro det, altid hæderlig og ordentlig. På en eller anden måde føler jeg, at det er min fejl, når de bliver ramt. Det burde have været mig, men det er formentlig blot nerverne.


Det er naturligvis rart at høre, hvilken god søn man har haft, men det er datidsformen, der rummer den virkelige sandhed, og intet ord og ingen forklaringer kan fjerne det lille ord. Denne krig er noget fandens svineri, og jeg er ikke ene om at mene den ting.


Heldigt for de store fyre, at de ikke giver os så meget tid til at tænke over tingene. Hvis de gjorde det, ville der hurtigt blive tæppefald og "Finish", og jeg tror det gælder for begge parter. Intet under, at de udskriger os som helte derhjemme for at få os til at tro det er det rene morskab at krydse Kanalen, og det ikke drejer sig om blodige mordtogter i patriotismens navn.


Fanden stå i det. Når jeg tænker på det, må jeg drikke for at holde mit blod på kogepunktet for at kunne gå ud og dræbe og le af mine sejre. En stor ting i disse frigørelses tider, hvor mennesket formodes at være dyrene overlegne. Jeg tror det ikke.


Jeg har omtrent glemt billedet i morges. Tror det er tørt nu, vil se at få en fin kopi. Da vi mistede een, og hunnerne een, må det være Tod i den S.E.'er øverst i billedet og hunneren i midten. De må have skudt på hinanden samtidig, da ingen af os andre blev ramt. Nogle af disse Rumpler fyre er ret gode, og har ikke brug for eskorte for at klare sig.


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube