Skip Navigation Links Historie 1. Verdenskrig Civile Grigori Rasputin

Grigori Rasputin

Foto af Rasputin
Denne Bog viser klart, hvilken Hensigt Tyskland fra første Færd havde med at sende Lenin og hans jødiske Medskyldige ind i Rusland, og hvor fuldstændigt det nåede sit Mål.
"Hendes majestæt, enkekejserindens to døtre og vi alle bor på Aj-Todor. Vi er alle enige om, at der for øjeblikket ikke eksisterer nogen magt i Rusland, som på effektiv måde kan beskytte hendes majestæt."
I Rusland: Revolution!
Zaren er afsat!
Kolchak stod stille og så ned på sit våben - det gyldne sværd, som Kejseren med egen hånd havde overrakt ham. Så spændte han langsomt bæltet, som denne skat hang i, løs og holdt sværdet foran sig i sine udstrakte Hænder. Matrosen kom hen til ham for at tage det - og rakte en smudsig næve frem mod ham!
Men hvorfor skal også den udarte i Despoti, i Underkuelse af ånden? Gives der ingen anden Vej i Rusland end Gentagelsens?
Jeg udsender denne Erklæring som en Handling af bevidst Trods mod al militær Autoritet, fordi jeg ved, at Krigen med vilje bliver forlænget af dem, som har Magten til at afslutte den.
En russisk munk som kom til at stå Zar familien nær.
Født: 29. juli 1871.
Fulde navn: Grigori Efimovich Rasputin.
Død: 16. december 1916.
Dødssted: Petrograd (Sankt Petersborg).
Dødsårsag: Myrdet.

Kendt som den gale munk.

Rasputin var medlem af Flagellants religiøse sekt.

Rasputin var en bonde der blev munk, som fik en central rolle i russisk politik, da Zar Nicolaj II's søn og tronarving Aleksis blev syg med en blødersygdom, hvor forældrene mente at rasputin var den eneste der kunne redde drengen. Derfor blev Zarfamilien afhængige Rasputin fra 1907.

Mordet fandt sted i Yusupovsky Palads.
- Først overlevede Rasputin mad og vin.
- Derefter blev han skudt på klods hold og kollapsede (tilsyneladende død). Rasputin vågnede imidlertidig tævede en af snigmorderne og stak af.
- Under flugtforsøget blev Rasputin atter skudt og tævet.
- Rasputin blev derefter smidt bundet i en våge i Neva floden. Tilsyneladende stadig levende.
Attentatet mod Rasputin blev ledet af Felix Yussupoff.

Rasputin blev enten skudt af Fyrst Yussupoff eller Storfyrst Dmitri Pavlovitch. Morderne blev forvist til Kaukasus.

Negley Farson skriver i "Over alle grænser": "De ved nok, hvad der er spået - at hvis der hændte ham noget, ville det være enden for Romanoff'erne!"


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube