Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Dokumentar Tysklands amerikanske krigserklæring

Tysklands amerikanske krigserklæring

Tale af: Franklin Roosevelt

Tysk soldat i et besat land
De japanske Undskyldninger for Sænkningen af den amerikanske Kanonbåd "Panay" og for Drabet på adskillige amerikanske Borgere og andre, der nød godt af deres Beskyttelse, har hverken overbevist De Forenede Staters Regering eller Befolkning.
Den 07. december 1941 angreb japanske fly den amerikanske flådebase Pearl Harbor.

Den 11. december 1941 holdt den amerikanske præsident Franklin Roosevelt følgende tale til Den Amerikanske Kongres.
Om morgenen den 11. december erklærede Tysklands regering, som dermed fortsætter ad vejen mod verdensherredømmet, De Forenede Stater krig.


Det, som vi længe har følt og ventet, er således sket. De magter, der forsøger at gøre hele verden til slaver, vender sig nu mod den vestlige halvkugle.


Udsættelse medfører store farer, hurtige og fælles anstrengelser af alle de folk i verden, som er besluttet på at ville være frie, vil give retten og retfærdigheden sejr over grusomhed og barbari.


Også Italien har erklæret krig mod De Forenede Stater.


Jeg henstiller derfor, at Kongressen erklærer, at der hersker krigstilstand mellem Tyskland og De Forenede Stater og mellem De Forenede Stater og Italien.


Japan og USA En politisk tidslinje mellem landene Japan og USA.
USA's Ambassade lukkes Den Ære at underrette Deres Excellence om, at der er indtrådt Krigstilstand mellem Deres Excellences Land og Japan.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube