Skip Navigation Links Historie Mellemkrigstiden Flyvning Flyvning i Afrika

Flyvning i Afrika

Brev til: Beryl Markham

Beryal Markham foran en elefant
Det var en dejlig maskine. Jeg ville være blevet lykkelig, hvis jeg havde fået den i fødselsdagsgave, da jeg blev tyve år.
I Slutningen af April 1936 sejlede jeg med Bremen for at foretage den første Transatlantiske Flyvetur med Zeppelineren Hindenburg.
En svunden Tid. Historie allerede. Er Nuet virkelig saa kort? Nationernes Flyverkapløb har i Dag et andet Maal.
Beretningen stammer fra bogen, som Beryl Markham skrev: bogen West with the Night om sit liv, der på dansk fik titlen Med natten mod vest.

Et indblik i den verden og tid, som Karen Blixen kaldte: Mit Afrika – som titel på en bog. To kvinder, den ene havde en kaffeplantage, Beryl havde et fly og fløj farlige elefantflyvningerne.
The Royal Aero Club
London, W.l.

Kære Beryl!

Jeg er lige vendt tilbage fra Newmarket-løbene og har fundet dit sidste brev, der lå og ventede i klubben. Jeg er frygtelig ked af at høre, at du har været så syg, men jeg håber, at du er helt rask nu. Det forekommer mig, at du overdriver lidt - at du overanstrenger dit nervesystem ... du er nødt til at kunne acceptere ufarlige, almindelige, fornuftige, kedelige, hverdagsagtige arbejdsopgaver, der kræver en afbalanceret hjerne og sund fornuft.

Det, jeg i virkeligheden vil sige med dette, er, at hvis du havde en smule forstand i dit hoved, ville du ikke gøre det til en vane at flyve rundt efter elefanter i elefantterritoriet, økonomiske problemer kan lettes ved en eller to safarier, men som fast forretning er det det rene vanvid og forbandet farligt.

Du vil ikke høre, men jeg er alligevel glad for, at Avian'en lader til at være dig en tro tjener. Jeg håber blot, at den bliver ved med at fungere og tjene dig loyalt, lige så længe du har brug for det ...

Jeg trænger meget til at komme i selerne igen. Hertugen er i Sydfrankrig, og jeg har ikke hørt fra ham længe. Jeg ville gerne have lejlighed til at slå Cape-rekorden, men det er svært at tjene penge på sådan en flyvning, medmindre MAN sælger sin skjorte og sin sjæl til reklameagenter - hvilket jeg ikke agter at gøre ...

Fik du dine reservedele til tiden? Jeg indtelefonerede dit telegram til Avros, og de sagde til mig, at de ville tage sig, af ordren omgående ...

Hold op med elefantflyvningerne - det er ikke de risici værd, som du må tage.


Held og lykke, og de bedste hilsener

Tom


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube