Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Politik Churchill Randolph Churchill

Randolph Churchill

Fortalt af: Winston Churchill

Billede af Winston fra ca. år 1900
Forsøget paa i Genéve at fremkalde en for Folkeforbundet skæbnesvanger Krise - hvorom der er fremsat saa mange svage, taabelige eller giftige Ønsker - er slaaet fejl.
Nem adgang til en række plakater med relation til Churchill.
Winston Churchill fortæller her om hans forhold til sin far Randolph Churchill. Jeg mener, at WC har sagt om sin mor under opvæksten, at han betragtede hende på afstand. Randolph var i den sammenhæng længere væk.
Da jeg blev Kornet, opnåede jeg samtidig, at min fader i højere grad anerkendte mig som voksen. Når jeg havde ferie, fik jeg lov til at følge ham i byen, hvis han ikke ved særlige lejligheder fandt min nærværelse upåkrævet.


Han havde altid moret sig over at se dygtige artister, tryllekunstnere og dyredressur, og jeg fulgtes med ham første gang, jeg var i Empire Teatret.


Han tog mig også med til vigtige, politiske sammenkomster hos Lord Rotschild i Tring, hvor de fleste førere og et udvalg af de betydeligste, subalterne politikere inden for det konservative parti ofte mødtes.


Han begyndte også at tage mig med på besøg hos sine væddeløbsvenner; her traf vi et ganske andet selskab med helt andre interesser og konversationsemner, som var mindst lige så fængslende som politik.


Det forekom mig den gang, at fader havde adgang til alt, eller næsten alt, der var værd at beskæftige sig med. Men hvis jeg nogensinde forsøgte mig med den svageste antydning af kammeratligt frisprog, blev han fornærmet, og da jeg en gang foreslog, at jeg kunde hjælpe hans privatsekretær med at skrive nogle breve, frøs han mig til is.


Nu ved jeg, at dette kun var en overgang. Havde han levet fire, fem år længere, kunde han ikke have klaret sig uden min hjælp. Men de fire, fem år kom aldrig!


Winston Churchill


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube