Skip Navigation Links Historie Titanic Hundene på Titanic

Hundene på Titanic

Nogle hunde fra Titanic fotograferet før afsejlingen
Dette er det sidste, Du hører fra mig fra denne Side. Jeg sender maaske en Trådløs dersom det ikke er for dyrt.
Men hun var et pragtfuldt syn. Røg og gnister blev spyet op fra skorstenen. Der må være sket en eksplosion, men vi hørte ikke noget.
Nearer, my God, to Thee, nearer to Thee!
E'en though it be a cross that raiseth me;
Still all my song shall be nearer, my God, to Thee,
Nearer, my God, to Thee, nearer to Thee!
Sen spela’ fartygsorkestem ‘Närmare Gud til Dig’.
Det kändes lite fänigt men ända rätt typiskt för just vår tid.
Vi har förlorat den allra sista gnuttan hopp.
Vi går till botten, där vi står, men flaggan den går i topp
De ni videoer her handler om Titanic på havets bund og hvad hun (Titanic) kan fortælle os her. En fantastisk dokumentarudsendelse.
Billeder fra vraget sammenlignes med billeder fra 1910.
Dokumentarfilmen handler om de mænd, der udtænkte, tegnede og byggede Titanic.
Nem adgang til en række plakater med relation til Titanic.
Om bjergelønnen for de hentede ting fra Titanic.
I 1997 fik storfilmen Titanic premiere, den handler om forbudt kærlighed ombord på Titanic, mellem en overklasse pige og en fattig emigrant. Filmen blev en gigantisk succes.
Harland & Wolff udleverede i begyndelsen af 1900-tallet et “WORKERS TIME KEEPING BOARD”, til dets medarbejdere når de mødte ind.
Om bjergelønnen for de hentede ting fra Titanic.
Der var hunde ombord på Titanic. I storfilmen om Titanic ses endda nogle hunde. Hvad blev der af disse hunde, da skibet sank?
På Titanic var der en kennel til de rejsende på førsteklasses hunde. På rejsen var der 12 hunde tilhørende passagerer på førsteklasse. Af disse overlevede tre hunde og fire i alt fra skibet (måske - mere herom senere).

Da skibet sank var der ni hunde i kennelen, disse døde alle. Den ene hund en Grand Danois tilhørende Ann Elizabeth Isham, var skyld i sin ejers død, da hun var i en redningsbåd og forlod denne, da hendes hund ikke var med. Hendes lig blev 3 dage senere fundet, hvor hun klyngede sig til en stor hund. Hendes lig blev bjerget, men igen døde hunde blev bjerget efter forliset.

Kulmagnaten William Carters to børn havde hver en hund ombord på Titanic, da børnene var urolig for deres hunde, da de gik i redningsbåden, forsikredes de om, at hundene havde det godt. Familien blev reddet, men hundene døde. senere modtog de $100 i forsikring for datterens Lucys King Charles spaniel og $200 for sønnens Billys Airedale Terrier.

Den dyreste hund ombord på Titanic var givet en præmieret Fransk Bulldog, som var vurderet til 750 Pund.

De tre hunde i kahytterne blev alle reddet (nogle steder bliver kun 2 hunde nævnt), det var små hunde en pekingeser og to pomerans. Den ene var blot en hvalp. Disse hunde optog ikke plads som mennesker kunne have brugt til at redde sig på.

Kaptajn Smith med hunden Ben
Hunden på billedet var faktisk Kaptain Smiths. Hunden er en gave fra Benjamin Guggenheim, som ofte rejste med skibe sejlet af kaptajn Smith. Guggenheim havde oprindeligt planlagt at sejle et andet skib, men endte på Titanic. Han medbragte en stor russisk ulvehund, som en gave til kaptajnens datter. Dagen før afsejlingen blev billedet af hunden og Smith taget ombord. Hunden blev opkaldt Ben for at ære giveren. Hunden overnattede og blev den følgende dag bragt hjem til sin datter.

Der er en beretning om Førstemandens Newfoundland hund Rigel, som svømmede i 3 timer i det iskolde vand, hvor den gøen tiltrak Carpathias opmærksomhed og førte til, at der blev fundet overlevende i redningsbåd 4. Jonas Briggs en sømand ombord på Carpathi, fortalte beretningen år senere, han fortalte endvidere at han fik hunden. Det er en heroisk hundeindsats, som er elsket og især ejere af Newfoundland hundesætter den højt. Der er skrevet mindst en bog om Rigel. Ingen passagerer eller besætningsmedlemmer har bekræftet eller nævnt historien, der er ingen beviser for, at førsteofficer William Murdoch, havde endda en hund om bord, og Jonas Briggs var ikke et besætningsmedlem på Carpathia. Hvorfor opstod historien? Efter forliset var historier om Titanic eftertragtedeog historien om Rigel har været mange penge værd, for journalisten og person fortalte den.

Titanics kat havde fået killinger ombord og blev set gående over landgangsbroen i Southampton bærende sine killinger 1 efter 1. Det var kutyme at der skibskatte ombord på skibe, som skulle bekæmpe rotter.


Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube