Skip Navigation Links Historie 2. Verdenskrig Flyvning Video Mosquito

Dokumentarfilm om Mosquito

De Havilland Mosquito

Næsen på en Mosquito
Om flyet som angreb Shell huset.
Havde vi valgt den anden, hvad vi lige så godt kunde have gjort, var vi antagelig alle blevet dræbt, thi mens vi var på Vej ned, faldt en Bombe som fuldstændig raserede den anden Trappegang.
Han pegede vildt op i luften, og hjertet røg op i halsen på mig, da jeg fulgte hans finger. Oppe over bjergtoppene var der dukket en flok flyvemaskiner frem.
Om våbnets udvikling og historie.
Göring tabte ansigt hos Hitler og hos den tyske befolkning efter hans famøse ”I må kalde mig Meyer” erklæring om, at ikke en eneste britisk bombe ville falde på tysk territorium.
Jeg har en Hilsen til Danmark fra Winston Churchill, Englands Førsteminister. Jeg kan fortælle jer derhjemme, at det nu ikke længere kun er rundt omkring i Mødelokaler og i Hjemmene, at Tyskerne finder Fjender - nu er vi Danske med i Luften i vore egne Flyvemaskiner.
Pludselig viste der sig et blændende, hvidligt-lyserødt lys på himlen, ledsaget af en unaturlig skælven, der næsten straks efterfulgtes af en bølge af kvælende varme og en vind, der væltede alt, hvad der stod i vejen for den.
De de Havilland DH.98 Mosquito var et britisk multi-role kampfly, der var operativt under Anden Verdenskrig og efterkrigstiden. Dets besætningerne gave det kælenavnet "Mossie" og flyet fik også tilnavnet "The Wooden Wonder".

Flyet var oprindeligt tænkt som et ubevæbnet hurtigt bombefly, men blev gennem krigen modificeret til mange forskellige versioner. Det var 18 Mosquito og med en eskorte af 30 Mustang, som angreb Shellhuset i København.


London brænder Jeg har prøvet på at bevare billedet i min erindring, fordi jeg er ganske vis på, at jeg er en af de sidste, der har set London.
Dreadful Raids We certainly have had dreadful times but things look brighter & if only these raids would end it would be a relief off our minds.
Følg History Watch på :
Facebook Twitter YouTube